Foto's

Dit jaar werd de derde Misdienaarsdag gehouden op 25 mei in het attractiepark Duinen Zathe in Appelscha. Dat wij, als kinderkoor de Nicolaasklanken uit Schoonebeek gevraagd waren om tijdens de eucharistieviering te zingen, vonden we helemaal geweldig. Samen met het kinderkoor uit Coevorden hebben we voor die dag een gelegenheidskoor gevormd.

Aangezien er genoeg misdienaars uit de parochies Weiteveen, Nieuw Schoonebeek, Schoonebeek, Coevorden en Steenwijksmoer waren en het feit dat wij als kinderkoor meegingen, werd er voor ons een bus geregeld. ’s Ochtends rond 8.00 uur zouden we vertrekken, maar door pech kwam de bus niet verder dan de eerste opstapplaats in Nieuw Schoonebeek en moesten we wachten… en wachten… en wachten .. op een vervangende bus. Dat we niet meer op tijd zouden komen, werd snel duidelijk. Gelukkig hadden we contact met Pastor Lange in Appelscha en hadden ze de viering uitgesteld met ruim 20 minuten. Daar waren wij de organisatie erg dankbaar voor!

Pastor Tjepkema, die met ons meereisde in de bus, had een cd meegenomen met liedjes, zodat we onze stemmen alvast konden opwarmen. Goed initiatief, maar helaas pakte de cd-speler de cd niet; pech nummer 2. Daar hebben we ons niet aan gestoord. De heenreis gingen we al zingend naar Appelscha en toen we daar aankwamen, konden we direct het podium op. Iedereen zat al klaar in de overdekte hal van het speelpark.

We wisten dat de dag begon met een eucharistieviering, die voorgegaan werd door bisschop de Korte. Maar erg verrassend was, dat we voor ruim 400 misdienaars en ongeveer 100 begeleiders moesten zingen. De kinderen vonden het spannend, maar ook weer erg leuk en ze hebben erg goed gezongen. We hebben veel leuke complimenten gekregen. Tijdens deze eucharistieviering stond “de Heilige Tarcisius” centraal. Hij is de patroonheilige van de misdienaars. Aansluitend aan de viering, kregen we patat met wat lekkers.

De organisatie had een leuke en leerzame speurtocht uitgezet in het park. Overal in het attractiepark waren afbeeldingen te vinden die te maken hadden met het vieren van de Eucharistie, met gebruiksvoorwerpen die misdienaars zelf gebruiken in de kerk en natuurlijk waren er plaatjes met o.a. attributen over de patroonheilige Tarcisius. Terwijl de kinderen konden genieten van alle attracties, werden ze ook aangetrokken door de afbeeldingen en hebben ze de vragen beantwoord. Al spelend hebben ze die dat toch wat geleerd.

De volwassenen werden die dag weer even kind. De kinderen konden het erg waarderen dat o.a. Pastor Tjepkema samen met hen in vele attracties ging. Het kon niet gek genoeg. Gelukkig hebben de weergoden die dag meegespeeld. Het had wel wat warmer gemogen, maar gelukkig is het droog gebleven.

Om 15.30 uur kwamen we allen bijeen in de ontvangsthal en heeft de bisschop iedereen nogmaals bedankt, werden de winnaars bekend gemaakt van de speurtocht en kregen alle misdienaars bij de uitgang een "Opzoekboek voor misdienaars".

Deze Misdienaarsdag (“dank-je-wel-dag” aldus bisschop de Korte) was zeer geslaagd. De irritaties die we aan het begin van de dag hadden, waren gelukkig al snel weer vergeten. Dat de buschauffeur dan op de terugreis ook nog een verkeerde afslag nam (pech nummer 3) en we daardoor een vertraging opliepen, kon ons dan ook niets meer schelen.

Namens het kinderkoor en mijzelf wil ik pastor Lange nogmaals bedanken voor de uitnodiging om te komen zingen. Foto’s van de dag zijn hieronder te vinden.

Anja Assen (dirigente kinderkoor de Nicolaasklanken)
Copyright © 2020 Immanuel Parochie  -  Powered by CouchCMS