Uit de locatieraad

Geplaatst op: 03-07-2020

• Vanwege de coronacrisis die half maart in alle hevigheid in Nederland uitbrak, heeft de locatieraad drie maanden niet kunnen vergaderen. De raad heeft die tijd gelukkig niet stil hoeven te zitten en er is via mailcontact toch veel bereikt.
  • Het Bisdom heeft zijn fiat gegeven voor de renovatie van de kerkhofmuren om begraafplaats De Loo. De werkzaamheden zullen zo spoedig mogelijk worden uitgevoerd.
  • Wij zijn de pastores zeer erkentelijk voor hun tomeloze inzet in de afgelopen maanden. Elke dag hebben zij de kerk opengesteld en waren ze aanwezig voor b.v. ‘de 24 uur voor de Heer’, een gezamenlijk gebed, een stille eucharistieviering, een opbeurend pastoraal gesprek, een biecht, het rozenkransgebed in de meimaand. En ondanks alle beperkende maatregelen hebben zij een aantal waardige uitvaarten gehouden. Daarnaast hebben onze pastores een enorme organisatie op touw gezet binnen onze parochie om de vijf locaties zo goed mogelijk de nieuwe fase in te leiden naar openbare vieringen. in de junimaand met nog slechts 30 parochianen, vanaf 14 juni met het uitreiken van de H. Communie en vanaf 1 juli met 60 à 70 parochianen die elke viering onder strikte veiligheidsregels meer dan welkom zijn in onze kerk.
  • De locatieraad heeft met financiële bijdragen van de SRO, het bestuur van Immanuel en een parochiaan apparatuur aangeschaft waarmee nu wekelijks op zondag de eucharistieviering vanuit onze kerk via YouTube te volgen is. Inmiddels is een aantal vieringen uitgezonden en we merken dat veel parochianen dit een fijne manier vinden om nauw verbonden – maar op veilige afstand – de diensten bij te kunnen wonen.

• Natuurlijk is hier ook een bedankje op zijn plaats voor de werkgroep techniek die de vieringen elke zondag live streamt, de cantors, pianist en organist die de vieringen opluisteren, de kosters en gastdames die alles in goede banen proberen te leiden.
  • Tot slot nog een woord van dank voor de dames van de parochie-administratie. Ook voor hen zijn het drukke tijden: het bijhouden van b.v. de misintenties, maar vooral ook de mailtjes en telefoontjes van parochianen die zich willen aanmelden om de vieringen bij te wonen, vragen veel extra energie en tijd van hen. De locatieraad is heel blij met hun inzet.

De locatieraad