Rondje lezingen van de zondag - de zondagse lezingen beter begrijpen

Geplaatst op: 31-07-2020

Met de ‘zondagse lezingen’ worden de lezingen bedoeld die tijdens de vieringen op zaterdagavond en zondagmorgen te horen zijn.
De eerste lezing komt vaak uit het Oude Testament.
De tweede lezing is meestal afkomstig uit een brief van de heilige apostel Paulus.
De derde lezing is altijd genomen uit één van vier evangeliën.
Deze lezingen beter begrijpen was het doel waarmee de afgelopen jaren parochianen samenkwamen.
Iedere dinsdagavond, in de parochiezaal naast de H. Willibrorduskerk te Coevorden
in de drie maanden voorafgaande aan Pasen.
Een uur van voorbereiding op de aanstaande zondagse Mis.
Tijdens de coronacrisis moesten de bijeenkomsten worden afgeblazen.
Het idee ontstond om de deelnemers digitaal wat uitleg en bezinning toe te sturen.
Dat werd gewaardeerd en daarom nu ook "Rondje lezingen van de zondag" op de website
voor geïnteresseerden die nog niet hebben deelgenomen aan ‘Rondje lezingen van de zondag’.
Om het u gemakkelijk te maken vindt u per zondag de lezingen en de uitleg-bezinning in één document.

Rondje lezingen van zondag 16 augustus vindt u hier.

Ook "Rondje lezingen" van voorgaande zondagen kunt u nog terug lezen.