Toegezegde kerkbijdrage - Actie Kerkbalans

Geplaatst op: 16-12-2020

Heeft u in 2020 een bedrag toegezegd voor Actie Kerkbalans en dit nog niet voldaan?
Wilt u uw toegezegde bedrag voor 31 december overmaken
dan kunnen wij dit nog verwerken in het boekjaar 2020.

Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Actie Kerkbalans - Geef vandaag voor de kerk van morgen!

Actie Kerkbalans is de jaarlijkse actie van de kerk om geld / inkomsten te werven.
Inkomsten die nodig zijn om, in goede en in slechte tijden, Kerk te kunnen zijn.

In onze parochie zijn we begin 2020 begonnen met het voorbereiden van Actie Kerkbalans 2021.
Hiervoor hebben we een speciale werkgroep opgericht, Werkgroep Actie Kerkbalans, afgekort als WAK.
Parochianen die zich bezig houden met Actie Kerkbalans zitten in deze werkgroep; alle locaties zijn vertegenwoordigd.
In 2021 willen we Actie Kerkbalans groots opzetten en alle parochianen ouder dan 18 jaar persoonlijk benaderen.
Alle parochianen die in de ledenadministratie staan ingeschreven, krijgen een brief.
Daar waar een echtpaar in het verleden samen werd benaderd, krijgt men nu persoonlijk een brief evenals de jongeren vanaf 18 jaar.

Dit vraagt de nodige voorbereiding en kost veel tijd.
DocBase, ons nieuw systeem voor ledenadministratie, zorgt voor een extra uitdaging,
omdat we zorgvuldig met persoonsgegevens moeten èn willen omgaan.
Ook is het coronavirus nog steeds actief en het aantal besmettingen in Zuidoost-Drenthe neemt toe,
in onze directe omgeving worden steeds meer mensen positief getest.

Daarom is in goed overleg besloten om onze vrijwilligers niet in januari bij u aan de deur te laten komen
om de enveloppen rond te brengen en weer op te halen.
De Actie Kerkbalans 2021 zal verplaatst worden naar de maand mei.

Dit geldt voor de geloofsgemeenschappen van Nieuw-Schoonebeek, Schoonebeek, Coevorden en Steenwijksmoer,
in Weiteveen wordt Actie Kerkbalans al vanaf 2006 in mei gehouden.

Geef je om je kerk, geef dan voor je kerk!
Mogen we op je steun rekenen als we in de maand mei Actie Kerkbalans houden?