Hierbij een korte toelichting bij het nieuwe rooster 'juni, juli, augustus 2020'. Neem en lees met aandacht.

Geplaatst op: 29-05-2020

De pastores komen voor de komende maanden met een tijdelijk rooster voor de publieke vieringen die vanaf 1 juni weer zijn toegestaan.
Eerst in de maand juni met maximaal 30 mensen,
daarna in de maanden juli en augustus met maximaal 100 mensen.
Steeds met een onderlinge afstand van 1,5 meter.
Het tijdelijke rooster wil rust, reinheid, regelmaat en duidelijkheid bieden in zeer onstuimige, onduidelijke tijden.

Zondag        10.00 uur      Coevorden - met livestream
Dinsdag       19.00 uur      Coevorden
Woensdag   19.00 uur      Weiteveen
Donderdag  19.00 uur      Schoonebeek
Vrijdag         19.00 uur      Steenwijksmoer
Zaterdag      19.00 uur      Nieuw-Schoonebeek

Dat tijdelijke rooster is om de volgende redenen noodzakelijk en heeft onderstaande consequenties.

• Er gelden de komende tijd strenge maatregelen, vooral ten aanzien van het uitdelen van de H. Communie.
    Vanwege die strenge maatregelen is het wijs en verstandig om in de vieringen de beide pastores voor te laten gaan en niet de daartoe bevoegde parochianen.
  • Parochianen worden verzocht zoveel mogelijk naar hun ‘eigen’ plaatselijke parochiekerk te gaan.
  • Bij de vieringen in juni kunnen 26 personen worden toegelaten (30 – 4 (voorganger, koster, lector, gastheer/-dame)).
  • Bij de vieringen in juli en augustus kunnen 96 personen worden toegelaten (100 – 4 (voorganger, koster, lector, gastheer/-dame))
  • Wie van te voren reserveert, moet bij navraag aan kunnen geven geen gezondheidsklachten te hebben en is zeker van een plek als het maximum aantal aanmeldingen nog niet bereikt is.
  • Wie niet reserveert loopt het risico (zeker in de maand juni bij maximaal 30 plekken) dat er geen plaats meer is.
  • De toegestane plekken zullen in de maanden juli en augustus per kerkgebouw hoogstwaarschijnlijk voldoende zijn.
  • In Nieuw-Schoonebeek - 100 plekken
  • in Weiteveen -                   40
  • in Sschoonebeek -            30
  • in Coevorden -                  90
  • in Steenwijksmoer -        100.

Desondanks moeten voor alle vieringen de namen van de kerkgangers geregistreerd worden.
Bij voorkeur vooraf en eventueel – als er nog voldoende plekken zijn – kan een naam en adres
voorafgaand aan het betreden van het kerkgebouw worden opgeschreven op de lijst van aanwezigen.
Als er een eventuele besmetting zou komen, dan kan de registratie gebruikt worden voor een contactonderzoek
om na te gaan met wie de besmette persoon in aanraking is geweest.
De lijsten worden na afloop van de viering goed opgeborgen in verband met regels rond de privacy.