Bezoek uit Uelsen - zaterdag 14 september

Geplaatst op: 16-10-2019

Zaterdag 14 september kreeg ds. Hermes ongeveer 50 gasten uit Uelsen.

Graag wilde hij deze gasten óók de R.K. Nicolaaskerk laten zien. Voor de middag werd er een bezoek aan de Zandstrooiboerderij gebracht en geluncht in de Dorpskerk. Om ongeveer 13.30 uur was ds. Hermes met de gasten in de Nicolaaskerk. Zij werden verwelkomd in de parochiezaal waar een een korte toelichting werd gegeven over de geschiedenis van Schoonebeek en de R.K.Kerk in Schoonebeek. De uitleg werd ondermeer gelezen uit het boekje “ H. Nicolaasparochie Schoonebeek verleden en heden” door pastoor H.P. Verschragen. Daarna gingen we de kerk in en volgde er wat uitleg over het altaar, de godslamp, het tabernakel, de beelden, kleur door de tijd van het jaar, kruisweg en het wijwaterbakje. Er werd met veel interesse geluisterd, gekeken en vragen gesteld. Er werd voorgesteld om samen te zingen. We zongen: “Große Gott wir loben dich” en de gereformeerde hymne “Anbetung,  Ehre, Dank und Ruhm”.
De gasten hebben het interessant en mooi gevonden en vertrokken weer naar de Dorpskerk.
Ook wij hadden een voldaan gevoel.
Jeannette Maatje,  Els Hindriks