Actie onderhoud kerkhof – van 26 tot en met 31 oktober

Geplaatst op: 14-10-2020

Allerzielen wordt gevierd op maandag 2 november, de dag na Allerheiligen,
waarmee deze dag nauw verbonden is.
Met Allerzielen bidden wij als katholieke geloofsgemeenschap voor de overledenen;
dat ze mogen binnengaan in het eeuwige licht.
Nabestaanden kunnen het kerkhof bezoeken en een bloemetje en/of lichtje op het graf plaatsen.

We mogen trots zijn op ons parochiekerkhof.
We krijgen regelmatig complimenten van parochianen en
ook van mensen buiten onze geloofsgemeenschap.
Door de ligging van het kerkhof in de nabijheid van de schaapskooi
komen veel mensen een kijkje nemen op onze begraafplaats.

Het onderhoud van het kerkhof valt onder de verantwoording van de geloofsgemeenschap/locatie.
Het onderhouden van de graven valt onder de verantwoording van de rechthebbende / nabestaanden.
De begraafplaats vraagt de laatste jaren heel veel aandacht, samen zijn we verantwoordelijk voor ons kerkhof.
We zijn blij dat er actie is ondernomen door een aantal rechthebbenden
om de grafstenen van hun dierbaren weer recht te laten zetten.
Inmiddels is er een nieuwe toegangspoort geplaatst.

Zoals wij al jaren in onze geloofsgemeenschap gewend zijn,
houden wij ook dit jaar rond Allerzielen de actie onderhoud kerkhof.
Wij bevelen dit jaar de actie voor het onderhoud van het kerkhof extra aan en wel om de volgende redenen:

• Zeer regelmatig vullen de vrijwilligers van de kerkhofploeg vullen zand aan rondom de graven. Het verzakken van de grond is en blijft een voortdurend punt van zorg en aandacht.
  • Aanschaf van een nieuw informatiebord bij de ingang van het kerkhof.
  • Het realiseren van een strooiveld op ons kerkhof.
  • Het realiseren van een nieuwe erfscheiding vanaf de toegangspoort op ons kerkhof richting schaapskooi.

Mag de locatieraad ook dit jaar op uw gulle gaven rekenen voor het onderhoud van ons parochiekerkhof?
Samen met dit parochieblad ontvangen alle parochianen een enveloppe voor deze actie.
De enveloppe wordt bij u opgehaald in de periode van 26 tot en met 31 oktober a.s.

Mocht u niet thuis zijn en of uw bijdrage liever overmaken?
Dat kan natuurlijk ook op IBAN NL 97 RABO  0358 3602 50 t.n.v. Immanuel  Parochie - Weiteveen.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage.