Allerzielen – zaterdag 2 november

Geplaatst op: 02-11-2019

Voorafgaand aan de viering van Allerzielen is vanaf 18.00 uur aanbidding van het Allerheiligst Sacrament. De H. Mis begint om 19.00 uur.

Tijdens de viering van Allerzielen zullen we alle overledenen herdenken en in het bijzonder onze parochianen die in het afgelopen jaar zijn overleden. De kruisjes die zijn opgehangen tijdens de uitvaartviering worden aan de nabestaanden overhandigd, evenals de kaarsen die hebben gebrand tijdens de avondwake en uitvaart. De families van de overledenen hebben een uitnodiging ontvangen voor deze Allerzielenviering.

Dit jaar gaan we voor de eerste keer, aansluitend aan de viering van Allerzielen naar het kerkhof. We lopen samen naar het kerkhof waar de graven zullen worden gezegend en u een graflicht op het graf van uw dierbare kunt plaatsen. De graflichten worden na de H. Mis bij de kerk uitgedeeld. De route naar het kerkhof zal zoveel mogelijk worden verlicht met kaarsen en fakkels, ook kunt u zelf een zaklamp meenemen. Als u niet kunt lopen, zal voor vervoer worden gezorgd.

In Nw.-Schoonebeek en Coevorden worden de graven gezegend na de viering van Allerzielen, deze vieringen zijn overdag, in Steenwijksmoer is de viering ’s avonds en is het al langer gebruikelijk dat de graven worden gezegend na de viering. In Weiteveen is dit nu ook mogelijk omdat we sinds enige tijd elektriciteit op ons parochiekerkhof hebben, het kerkhof zal speciaal voor deze avond worden verlicht.