Film over de parochie en het dorp: Weiteveen

Geplaatst op: 14-04-2019

De R.K. kerk O.L.V. Koningin van de Vrede te Weiteveen viert 31 mei, 1 juni en 2 juni 2019 het 100-jarig jubileum van de kerk / parochie / geloofsgemeenschap. Er is t.g.v. dit heugelijke feit een film over de geschiedenis van de kerk gemaakt:

"Toen leeft nog!"

De acteurs komen voornamelijk uit Weiteveen. De filmbeelden worden afgewisseld met verhalen over de historie van de kerk, verteld door gidsen van het Veenloopcentrum. Dit alles zal worden ondersteund met zang van het kinderkoor: De Vrolijke Klanken, dameskoor akKOORd en het herenkoor. De verhalen gaan ook over de eerste Duitse bewoners in het veen en de ontwikkeling van het dorp Amsterdamscheveld. Als pastoor Veltman en de zusters er niet waren geweest, was Weiteveen niet geworden, zoals het nu is. De presentaties van de film, de vertellingen en de zang van de koren zullen plaatsvinden in de R.K. kerk, Zusterweg 19 te Weiteveen.

Ruimschoots voor de aanvang van de presentatie zullen de geconsacreerde hosties uit het tabernakel overgebracht worden naar het rustaltaar in de kleine parochiezaal.

De eerste presentatie zal plaatsvinden op vrijdag 31 mei as. om 19.30 uur, de kerk is open vanaf 19.00 uur.

De tweede presentatie is zaterdag 1 juni a.s. om 14.00 uur, de kerk is dan open vanaf 13.30 uur.

Hoe kunt u aan een toegangskaart komen?

De toegangskaarten zijn te koop op zaterdag 20 april a.s. tussen 10.00 uur en 15.00 uur in de parochiezaal naast de R.K. kerk, Zusterweg 19.

De kerk biedt plaats aan 250 personen en vol is vol.

De prijs van de toegangskaart is € 5,00 en tijdens de pauze kan men de toegangskaart inwisselen voor koffie of thee en een plak cake.

Op zondag 2 juni a.s. is er om 10.30 uur een plechtige eucharistieviering in de kerk, waarin monseigneur Ron van den Hout, bisschop van Groningen - Leeuwarden, de hoofdcelebrant zal zijn; aansluitend aan de H. Mis is er een gezellig samenzijn in de feesttent.

's Middags zal er een gezellige middag zijn voor jong en oud met zang, muziek, een tentoonstelling en elkaar ontmoeten in de feesttent, het Veenloopcentrum en in de tuin. Voor de kids zijn er springkussens, ballonnen, glitter tattoo en kunnen ze worden geschminkt.

De jubileumcommissie en de locatieraad van de geloofsgemeenschap O.L.V. Koningin van de Vrede hopen op een mooi jubileumfeest: honderd jaar R.K.  kerk in Weiteveen

Weet dat iedereen van harte welkom is op ons jubileumfeest.