Franciscusnieuws

Geplaatst op: 20-12-2023

Franciscusnieuws

KERST

Op maandag 18 december zetten we samen de kerststal weer op zijn plaats en we hopen dat veel mensen ons komen helpen. De kerststal blijft staan tot vrijdag 12 januari. Dan wordt alles weer opgeborgen voor een volgend jaar. Ook dan bent u van harte uitgenodigd om mee te helpen. Samen gaat het vlugger en het is ook altijd gezellig.

VVS

9 januari lezing van Eric Hulsegge: hoe hij zijn tweelingbroer weer gevonden heeft; om 20.00 uur in de Schalm.

KERSTWENS

In de donkerste tijd van het jaar

vieren wij het feest van het Licht.

Je moet het lef maar hebben!

Nog lang geen lente

hoe ver nog de zomer.

En wij spreken over nieuw leven.

Honger, oorlog, onrecht wereldwijd

en wij zingen van vrede.

Je moet het lef maar hebben. Vrede op aarde!

Wat beweegt ons?

Een onuitroeibaar geloof.

Hoop die ontspringt

uit de diepste lagen van onze ziel.

Kerst vier je tegen beter weten in.

Alle reden om de hoop op te geven,

maar wij weten beter!

In naam van de hoop

vier je de overwinning van het Licht.

Licht, dat altijd en eeuwig weer doorbreekt,

dat altijd opnieuw geboren wordt

in het Woord dat God sprak.

Aan die hoop, tegen beter weten in,

blijven we werken, samen!

Wellicht herkent u dit gedicht, misschien ook niet. Maar dit gedicht stond vorig jaar ook boven onze kerstwens. En het is nu nog actueler dan ooit tevoren. Met name de laatste twee zinnen drukken misschien wel heel goed onze gevoelens uit. Wereldwijd zijn er oorlogen, hongersnood en

natuurrampen. In ons eigen land is er grote onvrede over de politiek en alle problemen die er momenteel spelen. Maar ook binnen onze geloofsgemeenschap zijn er gevoelens van teleurstelling en verdriet. Het bericht dat onze mooie kerk op langere termijn wellicht een andere bestemming krijgt komt bij sommige mensen hard aan, ook al weten we diep ons hart wel dat deze beslissing een keer zou vallen. Maar zoals het gedicht het mooi verwoordt; aan die hoop, tegen beter weten in, blijven we werken, samen! We hopen dat we er samen de schouders onder blijven zetten als geloofsgemeenschap, misschien wel met meer geestkracht dan ooit tevoren. Laten we koesteren wat we hebben en juíst nu niet bij de pakken gaan neerzitten. We danken alle vrijwilligers, voor en achter de schermen, die hun talenten en energie aan onze geloofsgemeenschap geven. Dat maakt ons een levende geloofsgemeenschap die hopelijk nog een hele tijd meegaat.

We wensen iedereen een Zalig Kerstfeest toe en een gezegend 2024.

Locatieraad St. Franciscus

K.B.O

U bent van harte welkom op

--op onze kerstmiddag met buffet, vrijdagmiddag 22 december om 15.30 uur.

--op wo. 10 januari om 14.00 uur viering in de kerk met aansluitend Nieuwjaarsreceptie

Bisschoppen vertellen in video’s over de kerststal

In het kader van 800 jaar Kerststal zijn door Katholiek Leven en RKK video's gemaakt van de bisschoppen die in de aanloop tot kerst de verschillende figuren van de kerststal belichten. Ook zijn er allerlei kerstmaterialen verkrijgbaar zijn. Een bericht op de RKK website licht alles toe. Zie bijgaande link: https://www.rkkerk.nl/bisschoppen-vertellen-in-videos-over-de-kerststal-download-de-digitale-kalender/