Franciscus nieuws

‹ Terug naar overzicht

Geplaatst op: 15-10-2023

Franciscusnieuws

KERST

Het lijkt nog erg vroeg maar toch komt Kerstmis al weer aardig dichtbij

en dan staat er van alles te gebeuren b.v. de kerk klaarmaken en versieren dus dan moet de kerststal ook weer opgezet worden.

We hebben daarom een datum gepland: maandag 18 december komen de bomen. Natuurlijk doen we weer een beroep op u als vrijwilliger om ons te helpen. Zet deze datum dus alvast in uw agenda.

Naar verwacht ruimen we de kerststal vrijdag 12 januari weer op.

 

WANDSCHILDERINGEN in de St. Franciscuskerk

Wanneer u onze Franciscuskerk binnenkomt ziet u onmiddellijk de wandschilderingen op en rond het priesterkoor. De kunstschilder Jacob Ydema heeft deze in 1939 op verzoek van pastoor Slosser vervaardigd.

In totaal heeft hij in meer dan 30 kerken wandschilderingen of gebrandschilderde ramen aangebracht, in Nederland en in de Verenigde Staten van Amerika. De laatste jaren is er veel aandacht gekomen voor de kerkschilderingen van Ydema, in kunsthistorische publicaties en bij monumentenzorg. Een aantal kerken is onder monumentenzorg geplaatst met name vanwege de schilderingen van Ydema.

Op 25 november a.s. wordt er een boek gepresenteerd over het werk van Jacob Ydema. In dit boek wordt uitgebreid aandacht besteed aan de wandschilderingen in onze kerk. Verder zijn in het boek ook andere werken van de schilder opgenomen: wandschilderingen elders, gebrandschilderde ramen, schilderijen, tekeningen en textilia.

Het rijk geïllustreerde boek wordt op 25 november aangeboden aan Mgr Adriaan van Luyn, em. Bisschop van Rotterdam, na een pontificale H. Mis in de St. Nicolaaskerk te St. Nicolaasga. Prof. Dr Sible de Blaauw, em. Hoogleraar Christelijke kunst aan de Radbouduniversiteit te Nijmegen, verzorgt daarbij een korte inleiding op de schilderingen van Ydema.

 

Uitnodiging aan het voltallige kerkbestuur

Voor de pontificale H. Mis op 25 november om 11.00 uur in St. Nicolaasga en de presentatie van het boek daarna is het kerkbestuur uitgenodigd. Eveneens is pastoor Buit gevraagd concelebrant te zijn. Na de presentatie wordt een exemplaar van het boek aangeboden in de kerk.

Extra exemplaren zijn vanzelfsprekend ook via de boekhandel verkrijgbaar.

Het boek is na de presentatie te koop achter in de kerk, of kan worden besteld door overmaking van een bedrag van € 49,50 op rekeningnummer NL11 ABNA 0127 2340 98, ten name van Leiden Art Publishers, onder vermelding van het adres waar het boek naar toe gezonden moet worden.

 

Uitnodiging aan de parochianen

Ook de parochianen zijn van harte welkom in deze bijzondere viering in St. Nicolaasga.

 

MUZIKALE AVOND IN DE SINT FRANCISCUSKERK

Op zaterdag 25 november a.s. verzorgen ‘De Breibergers’ een muzikale avond in de Sint Franciscuskerk te Steenwijksmoer.

met medewerking van

-het Coevorder Mannenkoor,

-het dameskoor Cantando uit Schoonebeek,

-solozangeres Henriette de Groot

-en Blues 2

Aanvang 19.30 uur     

De toegangsprijs is   € 5,00   

Er is koffie in de pauze

 

K.B.O

 

 

U bent van harte welkom op

-de begrotingsvergadering met bingo op woensdag 22 november om 14.30 uur;

-onze spelochtend op donderdag 14 december vanaf 9.30 uur;

-op onze kerstmiddag met buffet,vrijdagmiddag 22 december om 15.30 uur.


 

KERKBALANS (ter herinnering)

Na de vakantie gaan we meestal even onze agenda nakijken. Wat moet er nog gebeuren? Misschien is het goed om dan ook even te zien of  u de door u toegezegde bijdrage aan onze Franciscuskerk al heeft overgemaakt of dat het misschien nog moet gebeuren. Op pagina drie van de omslag van het Franciscuscontact vindt u het nummer van de bankrekening van onze locatie.

Ook in dit jaar 2023 is uw bijdrage bijzonder nodig.

Onze hartelijke dank als u dit al gedaan heeft.

 

 


‹ Terug naar overzicht

Copyright © 2023 Immanuel Parochie  -  Powered by CouchCMS