Franciscusnieuws

‹ Terug naar overzicht

Geplaatst op: 24-03-2023

FRANCISCUS NIEUWS

IN MEMORIAM

Op donderdag 23 maart overleed toch nog onverwachts op 77 jarige leeftijd:

Johannes Hermannus Franciscus Belt

Herman werd geboren als jongste zoon van het boerengezin Belt en groeide op naar de maatstaven van die tijd. Hij werd vrachtwagenchauffeur bij de firma Wemeijer en met veel plezier en kundigheid werkte hij daar tot aan zijn pensioen. Herman was een echte Steenwijksmoerder. Hij was sociaal en erg betrokken bij het dorp. Zo was hij als vrijwilliger actief bij Protos, en betrokken bij het Protos Weering Toernooi. Voor de toneelvereniging bouwde hij de decors. Maar ook in onze geloofsgemeenschap was hij actief: vele jaren maakte hij deel uit van het koor en bespeelde hij het orgel tijdens vieringen. Ook maakte hij deel uit van de kerkhofploeg die er voor zorgt dat ons kerkhof er altijd netjes en verzorgd uitziet. Herman trok er regelmatig op uit met zijn auto. Hij was een vrijbuiter en genoot volop van het leven. Moeilijk was het dan ook toen er keelkanker bij hem geconstateerd werd en dat zijn toekomstprognose somber was. Maar hij ging moedig verder met zijn leven. Herman zijn levensmotto was:  “Niet zeuren, maar door gaan”. En dat deed hij telkens weer. In zijn leven ging Herman vaak zijn eigen weg, vaak met een grap of een grol, hetgeen paste bij Herman. Langzaam ging de gezondheid en conditie van Herman achteruit. Onverwachts moest hij opgenomen worden in het ziekenhuis. Daar bleek dat hij ernstig ziek was en dat doctoren niets meer voor hem konden doen. In het ziekenhuis hebben ze Herman uit handen moeten geven en hem toevertrouwd aan de Schepper, onze goede en liefdevolle God. Op 30 maart vond zijn uitvaart plaats en aansluitend hebben we zijn lichaam te ruste gelegd naast zijn ouders op ons kerkhof. Moge zijn leven nu tot voltooiing komen bij God in Zijn hemel.

We wensen zijn familie sterkte en alle goeds toe in deze tijd.

 

IN MEMORIAM  Erna Plas

Op maandag 9 januari 1967 werden Jan en Carla Plas de trotse ouders van hun tweede dochter Erna. Haar wieg stond in Steenwijksmoer en daar groeide ze ook op, samen met haar dertien maanden oudere zus Anita. Buiten spelen was het mooiste wat er was. Water, zand, modder, sneeuw en ijs, dat alles was genoeg om zich te kunnen vermaken.

Muziek was, van jongs af aan, belangrijk voor Erna. Ze heeft een aantal jaren blokfluit gespeeld en daarna dwarsfluit. Ook ging ze bij het koor “Palet”, samen met Anita. Toen ze naar Bolsward ging voor haar studie, is ze hiermee gestopt. Maar na het overlijden van haar moeder heeft ze het zingen weer opgepakt. Ook was ze gek met haar katten.Paardrijden was haar lust en haar leven. Dit heeft ze ruim 25 jaar gedaan. Daarnaast hield ze van planten en van haar tuin. Ze was een enorme fan van Doe Maar. Met Anita heeft ze hun afscheidsconcert bezocht en later, toen ze weer gingen optreden, waren Erna en Anita er vaak bij.

Na het overlijden van haar moeder in 2020 kwam ze ieder weekend bij haar vader. Ze genoten dan samen van het mooie weer en van even in het zonnetje zitten, van een visje eten en van de urenlange gesprekken die ze voerden. Deze weekenden waren speciaal en ze genoot ook van het zingen in het koor. Ze maakte zelfs plannen om terug te gaan naar Coevorden. Daar voelde ze zich thuis. Helaas besliste het lot anders. Na een periode van zeven weken heeft Erna de strijd tegen een heel agressieve tumor verloren en is ze in de nacht van 10 april rustig ingeslapen.

Erna Plas is 56 jaar geworden,

Wij bidden dat Erna rust en vrede heeft gevonden bij God en dat zij die achterblijven troost en kracht mogen vinden om verder te kunnen gaan..

 

Actie kerkbalans 2023

In dit Franciscuscontact treft u naast de folder ook de enveloppe aan voor de actie Kerkbalans. De opbrengst van de actie Kerkbalans is voor ons nog steeds de belangrijkste bron van inkomsten.

Voor velen van u is het kerkgebouw belangrijk. Maar het gebouw is niet het enige. Het gaat er ook om wat er ín het gebouw gebeurt. We kunnen nog zo’n mooi kerkgebouw hebben, het gaat erom wat er binnen gebeurd. Als wij ons geraakt en aangespoord weten door de boodschap van Jezus, en deze naar buiten toe proberen uit te dragen, dán zijn wij een levende en inspirerende geloofsgemeenschap.  Wij willen hierbij dan ook onze grote dank en waardering uitspreken aan de vele vrijwilligers, die op verschillende manieren zich inzetten voor onze parochie. Dat wat ons samen raakt en bindt maakt ons tot een bloeiende parochiegemeenschap.

Wij vragen u ook dit jaar om onze geloofsgemeenschap te steunen met uw inzet in woord en daad en met een jaarlijkse bijdrage aan de kerk. Met uw bijdrage kunnen we de kerk onderhouden, de werkgroepen en koren ondersteunen en de pastorale krachten betalen. Als we samen de parochie dragen kunnen we op een waardige manier afscheid nemen van onze overledenen, kunnen we onze kinderen blijven dopen en verwelkomen in ons midden, worden ouderen en zieken gesteund en is er ruimte voor mooie, spannende en inspirerende vieringen.

We doen een dringend beroep op een ieder van u om onze kerk in Steenwijksmoer te steunen en, indien mogelijk, iets meer te geven. We willen benadrukken dat de opbrengst van de Kerkbalans ten goede komt aan onze eigen locatie en niet naar de andere locaties in de parochie gaat. Iedere geloofsgemeenschap behoudt haar eigen opbrengst van de kerkbalans.

Mogen we weer op u rekenen? Hartelijk dank.

Locatieraad St. Franciscus van Assisi

 

Verloting Paaskaars

In het weekend van 14 en 21 mei kunt u loten kopen voor de verloting van de Paaskaars van 2022.

Op Pinksteren 28 mei volgt dan de trekking van het winnende lot.

 

SENIOREN VAN NU  -  KOOK EN EETPROJECT

De ‘Senioren van Nu’ komen twee keer per maand bij elkaar. Er is koffie  er wordt voor hen gekookt en daarna wordt er samen gegeten in de Inloop.

Op 26 mei en 9 juni zijn de volgende dagen dat ze weer bij elkaar komen.

Mocht u interesse hebben: er is nog ruimte genoeg; er wordt heerlijk gekookt en het is heel gezellig. Welkom dus.

 

KBO Coevorden/Steenwijksmoer

De spelochtenden zijn op donderdag 11 mei en 8 juni om 9.30 uur in het Antoniusgebouw.

Op woensdagmiddag 24 mei is er een busreis. Vertrek om 12.30 uur vanaf de Spoorsingel. Opgave vóór 15 mei.

De eerste fietstocht is op woensdagmiddag 21 juni.

Vertrek  om 13.30 uur vanaf de Spoorsingel. Opgave t/m 12 juni.

 


‹ Terug naar overzicht

Copyright © 2023 Immanuel Parochie  -  Powered by CouchCMS