Franciscus nieuws

Geplaatst op: 07-03-2022

FRANCISCUS NIEUWS

OVERLEDEN

Op 7 april j.l. is Hendrika Jacoba Blaauwgeers-Duinkerken overleden.

Riekie Blaauwgeers-Duinkerken is getrouwd geweest met Herman Blaauwgeers. Riekie hield van gezelligheid, van het samen zitten aan tafel met haar familie, vrienden en buren. Ze had graag iedereen om zich heen en zorgde met veel plezier voor anderen. Super trots was ze op haar kleinkinderen en achterkleinkind Luca die op 2 januari werd geboren..

De laatste jaren ging haar gezondheid achteruit en op 7 april is ze in het ziekenhuis in Hardenberg rustig ingeslapen.

Op 13 april hebben we haar begeleid naar haar laatste rustplaats naast haar man Herman op onze begraafplaats.

Riekie Blaauwgeers-Duinkerken is 72 jaar geworden.

PAROCHIE-AVOND VRIJDAG 10 JUNI

Zoals u in het vorige Franciscuscontact heeft kunnen lezen zijn we bezig met de organisatie van de jaarlijkse parochie-avond. Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus heeft dit twee jaar niet kunnen plaatsvinden. We zijn heel blij dat het dit jaar weer door kan gaan.

We nodigen iedereen van harte uit op vrijdag 10 juni 2022 vanaf 20.00 uur in Dorpshuis De Schalm.

Deze avond staat  vooral in het teken van elkaar ontmoeten en weer gezellig bijpraten. Er is geen officieel programma. De leden van de locatieraad en de pastores zijn aanwezig. Mocht u dus vragen of opmerkingen hebben dan is er alle ruimte en gelegenheid voor. Maar het voornaamste is een gezellige avond onder het genot van een hapje en een drankje.

We hopen er met elkaar een gezellige avond van te maken.

Namens de pastores en de locatieraad.

VIERING MET HEMELVAART

Anders dan voorgaande jaren is er op Hemelvaartsdag 26 mei a.s. wel een viering in de Sint Franciscuskerk. Om 9.30 uur staat een eucharistieviering gepland met pastoor B. Buit.

U bent van harte welkom.

Dodenherdenking

Op 4 mei aanstaande is er vanuit de Sint Franciscuskerk weer de jaarlijkse dodenherdenking.

Om 19.30 uur is de kerk open en na een korte plechtigheid in de kerk gaan we naar het kerkhof om bloemen te leggen op de graven van de gesneuvelde soldaten Beerling en Soppe.

Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

COEVORDER MANNENKOOR AFGELAST!!!!

Op vrijdag 27 mei komt het Mannenkoor naar de Sint Franciscuskerk om een concert te verzorgen.

Helaas is er door omstandigheden besloten dit concert af te lasten.

VRIJWILLIGERS

De werkgroepen in onze Franciscuslocatie hebben dringend behoefte aan mensen die hun steentje bij willen dragen om de kerk schoon en mooi te houden. Velen zijn al actief, maar aanvulling en vooral verjonging zou heel goed en mogelijk zijn. Mocht u tijd hebben om zo af en toe een uurtje met ons mee te werken, neem dan contact op met één van de mensen waarvan u achter kunt op het Franciscuscontact het telefoonnummer kunt vinden.

Wij wachten op u.