Franciscusnieuws

‹ Terug naar overzicht

Geplaatst op: 05-10-2021

OVERLEDEN

Op 14 oktober is Jan de Wagenaar in Dalen overleden. Jan de Wagenaar en zijn vrouw Tonny de Wagenaar-Bouwmeester zijn 15 jaar geleden vanuit het westen van het land naar de dichter bij het gezin van hun dochter Marian te kunnen wonen. In Dalen vonden ze hun plekje in de Kieftenhof en later, toen hun gezondheid minder werd, in de Selkersgoorn. Zijn vrouw Tonny is overleden ruim 3 jaar geleden en Jan is op 14 oktober rustig ingeslapen.” De laatste jaren waren moeilijk; de laatste dagen uiterst kalm. Het was ook je meting afscheid van het leven nam ” staat er op de kaart te lezen. Jan de Wagenaar is 82 jaar geworden.

Wij vragen God om kracht en troost voor hen die achterblijven.

 

Rode woensdag –

woensdag 24 november 2021

De organisatie 'Kerk in Nood' vraagt ​​​​voortdurend en helemaal terecht onze aandacht voor de situatie van vervolgde vervolgde, met name in het Midden-Oosten en in Afrika.

Godsdienstvrijheid verzameld

Volgens diverse rapporten, van Kerk in Nood en van andere instellingen, nemen de vervolging van geloof toe. Peter Broeders, directeur van Kerk in Nood, is bezorgd: “Godsdienstvrijheid is een mensenrecht. Niemand mag worden lastig gevallen, gediscrimineerd worden in het werk van huisvesting, of worden bedreigd met het leven van zelfs zijn van haar leven, alleen vanwege diens geloof.”

Doe mee met # RedWednesday

Een belangrijk aspect van #Woensdag is het eenvoudige karakter. In 2020 ontdekten we ontmoeten elkaar ontmoeten Redwoensdag ruim 400 miljoen wereldwijd bewust te maken van dit vergeten mensenrecht. In Nederland deden maar liefst 119 kerken mee. De 23 nationale kantoren van Kerk in Nood hebben honderden kerken, synagogen, moskeeën en overheidsgebouwen bewogen tot acties van solidariteit. # RedWednesday is als schreeuw om aandacht voor godsdienstvrijheid amper te handelingen.

De kerken van onze Immanuelparochie zullen meedoen met de actie en zullen op woensdag 24 november de gevel van toren met rood licht opzetten als herinnering aan het vele bloed dat vergoten wordt maar ook aan de weerloze martelaren die de liefde voor laten zien.

 

SAM'S KLEDINGACTIE

De inzameling voor Sam's kledingactie die op woensdag 29 september in Steenwijksmoer en Coevorden is gehouden, heeft hier 155 kg kleding opgeleverd.

De stichting Sam's kledingactie wil iedereen die heeft meegeholpen van danken. Met het aantal kilo's worden vele projecten van Cordaid Mensen in Nood ondersteund.

Veel dank hiervoor.

KERSSTTAL OPZETTEN

Het lijkt nog erg vroeg maar toch komen de Kerstdagen alweer in beeld. Het opzetten van de kerststal gebeurde de laatste jaren al vanaf het begin van de advent en ging dan elke week een verder. Dit jaar gaan we het anders doen. In de laatste week voor Kerst -op maandagmorgen- komen de bomen en kunnen we met z'n allen aan de slag om onze kerk in kerstsfeer te brengen

Dat we daarbij uw hulp nodig hebben duidelijk zijn.

Zet de datum 20 december dus vast in uw agenda.

Voor koffie wordt gezorgd.

 

VVS

ondanks de besmettingscijfers heeft het bestuur van de nietVVS toch bekeken we kunnen starten met activiteiten. 

Het is bedoeld om op dinsdag 11 januari 2022 aan te vangen met een nieuwjaarsbijeenkomst; een gezellig samenzijn met hapje en drankje, waar we (samen met de leden) ook zullen bespreken, hoe we verder (kunnen) gaan.

In februari 2022 bestaat de VVS 60 jaar en we willen medio februari op snelle wijze vieren.

Maar.....alles hangt af van de ontwikkeling van de coronabesmettingen en de grotere maatregelen, die genomen kunnen worden.

Als het niet verantwoord is om iets te organiseren, dan gaan we dit natuurlijk doen.

Wij houden u op de hoogte.

Bestuur VVS

 

Coevorder Mannen Koor en Palet

Na een lange verplichte pauze kan het Coevorder Mannenkoor eindelijk weer repeteren en optreden.

Ons eerste optreden samen met Palet en anderen is in de kerk in Steenwijksmoer

op zaterdag 20 november as .

Aanvang optreden 19.30 uur, toegang is gratis.

In verband met de verscherpte corona-maatregelen gaat dit concert niet door.

 

Kerst- inzamelactie 2021 in samenwerking met de Voedselbank

Laat uw hart spreken en geef gul! ….want God houdt van een blijmoedige gever (2 Kor. 9-7)

U kunt vanaf het eerste weekend tot en met het vierde weekend van de Advent levensmiddelen inleveren voor de Kerst Inzamelactie voor de Voedselbank. In de periode van 27 november tot en met zondag 19 december

er dozijn/kisten achter in de kerk worden geplaatst waarin u uw bijdrage kunt leggen. Ook is het mogelijk houdbare levensmiddelen in te leveren bij de parochie administratie – het secretariaat in uw geloofsgemeenschap.

Paus Franciscus heeft het probleem van de duidelijk in de actualiteit gebracht. Hij stelt, ons te bekommeren om mensen in armoede.

 

Door mee te doen aan de actie voor de Voedselbank kunnen we samen gehoor geven aan de boodschap van het Evangelie waarin naastenliefde en barmhartigheid centraal staan.

Bij voorbaat, hartelijk dank

namens de Parochiële Caritas Instelling (PCI)

voorzitter, JF Specken ofs

 

Roderick zoekt licht

Roderick von Högen is een katholiek priester van het Aartsbisdom Utrecht. Voor velen is hij een bekende mediapriester. In zijn programma 'Roderick zoekt licht' gaat hij telkens naar mooie plekken om te praten over hoop en geloof.

In de uitzending van zaterdag 20 november op NPO 2 om 16.30 uur gaat Roderick op zoek naar licht in Drenthe.

Diaken Frans Wielens gaat met hem mee om 'mooie' plekken aan te wijzen.  Het programma wordt uur op donderdag 25 november om 14 15 ook op NPO 2.

We hebben bericht ontvangen van de uitzending van Roderick zoekt licht verplaatst is naar zaterdag 4 december a,s. om 16.30 uur op NPO 2

De herhaling is op donderdag 9 december om 14.15 uur ook op NPO 2

 

VRIJWILLIGERS

De werkgroepen in onze Franciscuslocatie hebben dringend behoefte aan mensen die hun steentje bij willen dragen om de kerk schoon en mooi te houden. Velen zijn al actief, maar aanvulling en vooral verjonging zou heel goed en mogelijk zijn. Mocht u tijd hebben om zo af en toe een uurtje met ons mee te werken, neem dan contact op met één van de mensen waarvan u achter kunt op het Franciscuscontact het telefoonnummer kunt vinden.

Wij wachten op u.

 


‹ Terug naar overzicht

Copyright © 2022 Immanuel Parochie  -  Powered by CouchCMS