Franciscus nieuws

Geplaatst op: 01-04-2020

OVERLEDEN

Op 23 mei kwam er een onverwacht einde aan het bruisende leven van Catharina Maria Plas-te Riele. Carla Plas-te Riele was getrouwd met Jan Plas en ze woonden aan de Dreef hier in Steenwijksmoer. Carla was een sterke, levenslustige vrouw die uitzag naar zoveel mooie kleine dingen die kleur aan haar leven gaven. Ze was een lieve moeder die altijd klaar stond voor haar kinderen en heerlijk kon koken en bakken. Ze was een geliefde oppasmoeder voor haar buurkinderen en in Steenwijksmoer nam ze deel aan vele activiteiten.

Carla Plas-te Riele is 77 jaar geworden.

Op 3 juni is Theodora Johanna Sewüster-Roewen overleden. We kenden haar als ‘Dora’ zo vertrouwd een leven lang. Ze is getrouwd geweest met Herman Sewüster en woonde aan de Hoofdweg. Dora’s karakter en positieve instelling maakten het haar mogelijk om na de dood van Herman in 1964 het leven weer op te pakken. Dora was een sterke actieve vrouw die kon genieten van mooie dingen, maar vooral van haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkind. Dat ze aan huis gebonden was door de coronamaatregelen, was best lastig voor haar. Hoewel we wisten dat ze ziek was, kwam haar overlijden op woensdag 3 juni toch nog onverwacht.

Dora Dewüster-Roewen is 87 jaar geworden.

Wij bidden om troost en kracht voor hen die achterblijven.

MARIA TENHEMELOPNEMING op  vrijdag 14 augustus

Als Immanuelparochie wordt er op vrijdag 14 augustus om 19.00 uur  het Hoogfeest van Maria Tenhemelopneming in de Franciscuskerk in Steenwijksmoer gevierd. U bent uitgenodigd. Reserveren kunt u bij de telefoonnummers hieronder.

NIEUWE GLAS-IN-LOODRAMEN IN DE KERK

De maand juni was voor onze kerk een bijzondere maand. Allereerst natuurlijk omdat er na maanden weer een viering in de kerk kon plaatsvinden. Bij de eerste viering op vrijdag 5 juni konden we al een grote steiger zien staan. Deze stond als voorbereiding voor de plaatsing van vijf nieuwe glas-in-loodramen achter bij het koor en bij het Jozefaltaar. Op 9 juni was het dan zover. Drie prachtige ramen met zonnebloemen werden geplaatst. Ook bij het altaar van St. Jozef werden nog twee nieuwe ramen geplaatst. Het resultaat is schitterend. De ramen staan symbool voor de hoop en het vertrouwen dat we met elkaar vast blijven houden.

Uiteraard zijn er zorgen rondom het coronavirus en wat dit virus voor ons als mens, maar ook als samenleving, dorp en geloofsgemeenschap betekent. Deze prachtige ramen zijn een mooi teken dat we met elkaar de schouders eronder moeten zetten en hopen, bidden en vertrouwen op een goede afloop. We zijn erg dankbaar voor al die mensen die dit mogelijk hebben gemaakt, zowel financieel maar zeker ook de onderhoudscommissie die al vele jaren met ziel en zaligheid werkt aan dit project. We weten dat hier vele uren werk in zitten. En dat is niet alleen nu met het plaatsen, maar ook met de voorbereiding en het bedenken. Dit doet de commissie al heel wat jaren. Soms zichtbaar maar heel vaak onzichtbaar en op de achtergrond.

Heel veel dank!

Locatieraad

SAM’S KLEDINGACTIE

Sam’s kledingactie heeft 110 kg kleding opgeleverd. Daar zijn we heel blij mee. We hopen dat u ook in de komende periode weer kleding zult blijven verzamelen. Door uw hulp zijn weer veel mensen voorzien van  goede kleding en hebben velen weer hoop op een betere toekomst.

Zo zijn we samen goed voor elkaar

Heel hartelijk bedankt

De geplande datum voor de volgende actie is 30 september 2020

Reserveringen

dienen te geschieden bij de plaatselijke parochieadministratie. Reserveren kan vanaf 1 juli a.s. ook voor een aantal weken vooruit omdat er dan voldoende (toegestane) zitplaatsen in onze parochiekerken zullen zijn.

U wordt verzocht om op woensdagmorgen tussen 9.30 en 11.30 uur met de onderstaande adressen en personen contact op te nemen.

Steenwijksmoer

Parochieadminstratie – Hoofdweg 32, 7741 PR Steenwijksmoer,

0524 - 51 22 87 –

Joost Melenhorst, email adres: jo.melenhorst@gmail.com,

Miny Soppe-van der Veen, e-mailadres: minysoppe@home.nl.

Er wordt tijdens de vieringen niet gecollecteerd. Aan het einde van de viering kan men bij de uitgang een gulle gift (offergave) voor de plaatselijke geloofsgemeenschap schenken.

Livestream – iedere zondagmorgen

Vanaf Pinksterzondag (31 mei jl.) wordt er  iedere zondagmorgen in de maand juni vanuit de Willibrorduskerk te Coevorden een livestream-uitzending verzorgd van de viering die om 10.00 uur begint. Het was een zorgvuldig gekozen moment. Immers in de H. Schrift wordt vermeld dat juist met Pinksteren de leerlingen van Jezus naar buiten treden. Wat zich ooit in Jeruzalem voltrok, is nu ook in onze tijd en streek gebeurd: we zijn naar buiten getreden. De uitzendingen worden meer dan goed bekeken. We zijn de sponsoren die de camera’s en de bedrading hebben betaald, en de vrijwilligers van het ‘streamteam’ dankbaar voor hun bijdrage. Tijdens de maanden juli en augustus gaan we zeker door met de uitzendingen.