VOM groep

Geplaatst op: 25-02-2019

VASTENWANDELING 28 maart

Van harte nodigen we iedereen uit de Vastenwandeling met ons mee te lopen door het mooie natuurgebied Bargerveen in Weiteveen. Door de schaapskooi en het nieuw ingerichte natuurgebied is het gebied rond Weiteveen nog mooier geworden.

De Vastenwandeling is een sponsortocht dat wil zeggen dat de deelnemers zich laten sponsoren of zelf een bedrag geven om met de Vastenwandeling mee te mogen lopen; de opbrengst is bestemd voor één van de doelen van Vastenactie van de Immanuelparochie: projecten van  Stichting Omwana Uganda die hulp bieden aan alleenstaande moeders en hun kinderen in Oeganda.

U kunt kiezen uit twee afstanden: 5 of 10 kilometer.

De gezamenlijke start is om 10.00 uur, we vertrekken in één groep.

Vanaf 9.00 uur staat de koffie klaar en ook na de wandeling kunt u een kop koffie of thee drinken en een broodje eten.

De organisatie stelt het op prijs als u zich vooraf aanmeldt in verband met de catering. Ook op 28 maart kunt u zich vanaf 9.00 uur aanmelden en inschrijven bij RK Kerk, Zusterweg 19, 7765 AX Weiteveen.

Dankzij sponsoring door een bakker en diverse supermarkten hebben we al 6 jaar geen deelnamekosten gevraagd en komt uw bijdrage geheel ten goede aan Stichting Omwana Uganda; ook dit jaar hopen wij een beroep te mogen doen op deze middenstanders.

Aanmelden voor de Vastenwandeling kan bij:

Gerard Steffens                      tel. 0524 - 51 38 30  g.h.steffens@xs4all.nl

Marjan Tholen – Platzer         tel. 06 – 21 86 98 51

Parochiesecretariaat               olv.parochie@hetnet.nl

BIJEENKOMST HONGERDOEK

dinsdag 10 maart 2020 in Coevorden

Al enkele jaren worden hongerdoeken door de VOM-groep Immanuel opgehangen in onze kerken en kunt u in uw parochieblad een korte uitleg vinden.

De hongerdoek gaat terug op een oud, middeleeuws gebruik. Hij werd opgehangen om in de vastentijd het altaar waar de viering van de eucharistie plaatsvond aan het oog te onttrekken. Aanvankelijk waren het eenvoudige linnen doeken, later werden ze beschilderd met voorstellingen van het leven, lijden en sterven van Jezus. Zo zijn de doeken eeuwenlang een praktische vorm geweest van verkondiging en catechese. Omdat de doeken tijdens de vastentijd werden opgehangen kregen ze de naam ‘hongerdoeken’. Midden jaren zeventig werd door Misereor (Duitse katholieke ontwikkelingsorganisatie) een actuele betekenis gegeven aan de hongerdoek door kunstenaars uit het Zuiden te vragen nieuwe hongerdoeken te maken vanuit thema’s die hen aanspreken. Elk jaar wordt een ander thema gekozen, de maker van de hongerdoek komt telkens uit een ander werelddeel zodat we kennis kunnen maken met beelden en symbolen uit verschillende delen van de wereld.  Een van de hongerdoeken wordt dit jaar centraal gesteld tijdens een bijeenkomst op dinsdag 10 maart in Coevorden, Sint Antoniusgebouw, aanvang 20.00 uur. Pastor Wielens zal met ons de Hongerdoek bekijken en wat we zien, toelichten. U bent van harte welkom.