Uit de vergadering van de LOCATIERAAD 14 februari 2018

Geplaatst op: 21-03-2018

• De locatieraad heeft een aanvraag gedaan voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak van de kerk. Dit is door de Rijksmonumentenzorg afgewezen, omdat het hier om een Rijksmonument gaat. Wel wordt aangegeven te kijken naar de mogelijkheden zonnepanelen te plaatsen op de nieuwe parochiezaal. De locatieraad en de bouwcommissie zullen zich hierover beraden.
  • De locatieraad laat een onderzoek doen door het kadaster om duidelijkheid te krijgen over de gang die ligt tussen de pastorie en de woning ernaast. Het is nu niet duidelijk of onze parochie of de bewoner van het pand ernaast eigenaar is.
  • De locatieraad is er erg verheugd over, dat iemand zich bereid heeft verklaard de kerkelijke was, o.a. de altaardwalen, te verzorgen.
  • De locatieraad is nog op zoek naar een afgevaardigde uit de geloofsgemeenschap in Coevorden voor de Regionale Raad. Dit orgaan, dat voorgezeten worden door vicaris Wellen van het bisdom, komt twee keer per jaar bijeen en in elke bijeenkomst wordt gesproken over een specifiek kerkelijk onderwerp, zodat geloofsgemeenschappen hier inspiratie kunnen opdoen. Ook vraagt deze raad, of er problemen of bijzonder gebeurtenissen zijn geweest. Wie zou deze taak willen invullen? Hij of zij kan dit laten weten aan de secretaris van de locatieraad.