Terugblik op de Vastenwandeling - zaterdag 23 maart 2019

Geplaatst op: 12-04-2019

Zaterdag 23 maart hebben we voor de 8e keer de Vastenwandeling georganiseerd in Weiteveen. De sponsorwandeling is inmiddels een vast onderdeel van de Vastenactie binnen de parochie Immanuel. Het geld dat met deze wandeling bij elkaar wordt gebracht is voor de Stichting Omwana Uganda die zich inzet voor alleenstaande moeders en hun kinderen. Al enkele jaren lopen ook enkele mensen van de stichting mee met de wandeling, zij kunnen tijdens de wandeling informatie geven over de projecten van de stichting en hun werk in Oeganda.

Elk jaar zien we vertrouwde gezichten maar ook mogen we jaarlijks nieuwe mensen begroeten bij de wandeling; parochianen van Immanuel maar ook mensen van buiten de parochie zijn van harte welkom. Om 9.00 uur stond de koffie klaar en langzaamaan werd het steeds drukker in de parochiezaal. Na de opening in de kerk waarbij traditiegetrouw het ‘Vastenactie lied’ wordt gezongen, ging de groep samen op weg. In een gemoedelijke sfeer trekken mensen letterlijk en figuurlijk een eindje met elkaar op en  werd het eerste deel van de wandeling gezamenlijk gelopen. Na zo’n 4 kilometer splitste de groep zich op; de groep die ging voor de 5 kilometer liep na een bezoek aan de schaapskooi richting parochiezaal; de groep die had gekozen voor de 10 kilometer had nog een stuk te gaan en kon later een kijkje nemen in de schaapskooi. Beide groepen werden na afloop warm onthaald met koffie, thee en broodjes.

In 2019 hebben 74 mensen meegedaan aan de Vastenwandeling en was de opbrengst tot nu toe:

€ 671,90. In 2018 deden 63 mensen mee, de opbrengst was € 651,55; in 2017: 76 deelnemers –

€ 649,02. Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de bijdrage.

Voor wie dat wilde was er aan het eind van de wandeling een kleine attentie: een zandloper. Deze zandloper, te gebruiken om 5 minuten te douchen, is een presentje van de Vastenactie om ons bewuster om te laten gaan met water. Het thema van de landelijke Vastenactie is : Water verandert alles!

Namens de VOM-groep Immanuel, Marjan Tholen-Platzer