24 uur aanbidding parochiekerk Coevorden – 4 en 5 april 2019

Geplaatst op: 27-02-2019

In onze gejaagde maatschappij ervaren veel mensen een groeiende behoefte om rust te zoeken, op adem te komen en in de stilte tot zichzelf te komen en/of God te aanbidden. De afgelopen jaren is dat duidelijk te zien in de groeiende belangstelling voor aanbidding van het Allerheiligst Sacrament. We zijn inmiddels vertrouwd geraakt met de maandelijkse aanbidding in de kapel van St. Franciscus te Coevorden en de parochiekerk van Weiteveen, en niet te vergeten met de aanbidding in de parochiekerk van Coevorden op Witte Donderdag van 20.00 uur tot middernacht en op de vooravond van Sacramentsdag van 20.00 tot 22.00 uur.

Onze paus Franciscus roept ons voortdurend op om ons actief in te zetten voor onze samenleving en onze medemens, en benadrukt tegelijkertijd het belang van de aanbidding; de weg naar binnen gaan om gemotiveerd en bezield erop uit te gaan. Ieder jaar roept onze paus de katholieken wereldwijd op om halverwege de Veertigdagentijd ‘24 uur voor de Heer’ te nemen. Vorig jaar hebben we daar voor het eerst enigszins handen en voeten aan gegeven door op vrijdag 9 maart 2018  in de kapel van St. Franciscus de gelegenheid aan te bieden tot twaalf uur aanbidding. De belangstelling en de deelname waren onverwacht groot. Het is belangrijk  tijd te nemen voor gebed en gezamenlijk te bidden om vergeving en vernieuwing van het kerkelijk leven. Daarom bieden we de parochianen en andere belangstellenden de mogelijkheid aan om deel te nemen aan 24 uur aanbidding vanaf vrijdagavond 5 april 19.00 uur tot zaterdagavond 6 april 2019 19.00 uur in de parochiekerk van Coevorden.

Vanwege veiligheidsredenen zal de toegang tot de kerk ’s avonds en ‘s nachts niet zijn via de hoofdingang, maar via het plein achter de kerk waar de oud papier - container staat. Via het deurtje in het hek bereikt u de steeg tussen kerk en parochiecentrum. Daar kunt u doorlopen tot de zijingang van de kerk die toegang geeft tot de hal van de kerk. Overdag vanaf 8.00 uur zal de hoofdingang van de kerk open zijn. In het geval van een avondwake of een uitvaartviering zal de aanbidding een aantal uren onderbroken worden.

U kunt gewoon voor korte of langere tijd deelnemen aan de aanbidding. U kunt ook een uur aanbidding voor uw rekening nemen door vooraf in te tekenen op een deelnemerslijst. Door deze lijst zorgen we ervoor dat er ieder uur minimaal twee mensen aanwezig zijn. U kunt zich opgeven bij pastoor Tjepkema en/of bij Lidy Maatman.