Allerheiligen vieren op woensdag 31 oktober 2018 in Schoonebeek

Geplaatst op: 06-10-2018

De afgelopen jaren hebben we steeds gezamenlijk als gelovigen binnen de Immanuelparochie het hoogfeest van Allerheiligen in Coevorden gevierd. Anders dan de andere geloofsgemeenschappen heeft Coevorden namelijk steeds twee aparte vieringen voor Allerheiligen en Allerzielen gehad.

Dit jaar gaan we voor het eerst voor de viering van Allerheiligen naar de intieme parochiekerk van Schoonebeek. We doen dat op de vooravond van het feest, dus op woensdag 31 oktober 2018. Daar zijn een aantal redenen voor.

Allereerst: woensdag 31 oktober is de vijfde woensdag van de maand. Dan is er altijd een doordeweekse H. Mis in Schoonebeek.

Ten tweede: 31 oktober is de laatste dag van de oktober-/rozenkrans-maand. De bidders van de rozenkrans kwamen al eerder in groten getale bij elkaar in Schoonebeek om aan het einde van de maand gezamenlijk het bidden van de rozenkrans af te sluiten. We doen dat dit najaar opnieuw en beginnen om 18:30 uur.

Ten derde: de afsluiting gaat vooraf aan de eigenlijke H. Mis die ‘gewoon’ om 19:00 uur begint. Kortom, u kunt ook gerust alleen naar de eucharistieviering ter gelegenheid van Allerheiligen komen