Mariavesper in Schoonebeek - zondag 7 oktober - 16.00 uur

Geplaatst op: 06-10-2018

Op de eerste zondag van de oktober- of rozenkransmaand, 7 oktober a.s., zal in Schoonebeek om 16:00 uur de jaarlijkse Mariavesper gehouden worden. Een plechtig moment van zingen en bidden bestemd voor alle parochianen uit alle vijf geloofsgemeenschappen en voor andere belang-stellenden. We gaan voor de tweede keer naar de H. Nicolaaskerk te Schoonebeek, mooi ‘in het midden’ van onze parochie. Er zal op zondag 7 oktober a.s. veel samenzang van bekende liederen zijn. 7 oktober staat op de liturgische kalender bekend als het feest van “Onze Lieve Vrouwe van de Rozenkrans”. In 1571 werd namelijk de hulp van Maria ingeroe-pen bij de slag bij Lepanto. Het was een van de grootste zeeslagen ooit en een onderdeel van een langdurige strijd tussen het Ottomaanse, isla-mitische rijk en de Europese strijdkrachten die het christelijke continent verdedigden tegen de invallers. Twee keer sloegen de Turken de Span-jaarden terug, totdat bij de derde aanval de Turkse opperbevelhebber Ali Pasha werd gedood en de christenen de strijd hadden gewonnen.

Het is de bedoeling om de viering binnen een uur te besluiten en de aanwezigen daarna gelegenheid te bieden om bij koffie en thee elkaar te ontmoeten. U bent allemaal – jong en oud – ’s middags om vier uur welkom in de H. Nicolaaskerk te Schoonebeek.