Meer leren over het geloof

Geplaatst op: 09-04-2018

Er is een groeiende behoefte om meer te weten te komen over het katholieke geloof. Daarom staan ook in het kalenderjaar 2018 activiteiten geprogrammeerd. Alle activiteiten zijn bestemd voor de parochianen van de vijf geloofsgemeenschappen in Zuidoost-Drenthe en zeer zeker ook voor belangstellende niet-parochianen. Het aanbod staat voor iedereen open. Jong en oud. Deelname is gratis. Je mag gerust één of twee keer komen.: niet alle avonden hoeven gevolgd te worden.

Beeldcatechese Katholiek Geloof met Robert Barron
In de weken na het Hoogfeest van Pasen gaan we samen ‘televisiekijken’. Na de H. Mis op dinsdagavond om 19.00 uur is er in de parochiezaal naast de H. Willibrorduskerk te Coevorden eerst gelegenheid om samen een kopje koffie of thee te drinken. Daarna is er van 20.00 tot 20.45 uur aandacht voor een stukje beeldcatechese gemaakt door Robert Barron. Deze priester heeft met een team overal in de wereld mooie beelden opgenomen en aan de hand van dit filmmateriaal diept hij verschillende onderwerpen uit. Na het kijken is er nog gelegenheid om na te praten en vragen ter verheldering te stellen.

17 april   1. “Jezus, God en mens”
24 april   2. “Het onderricht van Jezus”
1 mei   3. Het mysterie van God
8 mei   4. Maria, de moeder van God.
15 mei   5. Petrus en Paulus
22 mei   6. Christus en de Kerk