Terugblik op de Vastenwandeling - zaterdag 10 maart 2018

Geplaatst op: 09-04-2018

Vanaf 9.00 uur meldden de deelnemers zich, alleen of in groepjes, in de parochiezaal naast de RK-kerk in Weiteveen; koffie, thee en koek stonden klaar.

Om 10.00 uur werden de aanwezigen welkom geheten door diaken Frans Wielens en werd kort stilgestaan bij de betekenis van de Vastentijd en zongen we het inmiddels bekende Vastenactielied. Daarna gaf Heleen Langen, secretaris van de Stichting Omwana Uganda, een korte uitleg over de stichting en de werk van de stichting. Heleen is de moeder van Nienke Voppen die enkele jaren geleden de Stichting Omwana Uganda oprichtte.

Na een hele koude periode was de temperatuur buiten heel aangenaam. De morgen begon weliswaar regenachtig maar bij vertrek van de groep was het helemaal droog geworden en later brak zelfs de zon door.

We mochten dit jaar veel oude bekenden welkom heten maar ook nieuwe deelnemers waren van de partij. Vooral de nieuwe deelnemers reageerden enthousiast op het geheel; een wandeling door een mooi gebied in een hele gezellige, ontspannen en ongedwongen sfeer met gelegenheid voor stilte maar vooral ontmoeting met elkaar.

Deelname aan de wandeling was ook dit jaar gratis, de koffie, thee, koek en broodjes werden gesponsord door middenstanders uit de buurt. Dit jaar mochten we 63 deelnemers verwelkomen en was de totale opbrengst voor de Stichting Omwana Uganda € 651,55.

Namens de Stichting Omwana Uganda en de VOM-groep Immanuel willen we iedereen die heeft bijgedragen aan het slagen van de Vastenwandeling heel hartelijk dankzeggen.