Terug van weggeweest: weekend voor vormelingen Are You Ready, Vormselweekends

Geplaatst op: 14-12-2017

Net als voor enkele jaren wil het bisdom vormelingen een weekend aanbieden. Een weekend waarin ze anderen ontmoeten die gevormd willen worden. Jongeren zullen een deel van de begeleiding verzorgen. De twee weekends in Appelscha waaruit u komend jaar kunt kiezen zijn geschikt voor alle vormelingen. Mooi om het in te passen in de voorbereiding in uw parochie.

Jongeren nemen de vormelingen op sleeptouw.
Jongelui van het Are You Ready team uit het hele land komen ons helpen. Onze jongeren kijken de kunst af om het in komende jaren zelf te doen.

Wie doet er mee?
Wij denken dat het min of meer vanzelfsprekend is dat alle vormelingen in de loop van hun project een keer meedoen met een vormselweekend van het bisdom. Het weekend is ook geschikt voor vormelingen van het afgelopen jaar. Er wordt rekening gehouden met de uiteenlopende leeftijd van de vormelingen in ons bisdom, zodat het niet ‘te kinderachtig’ of ‘te hoog gegrepen’ is. Het is de bedoeling dat de bisschop of de andere vormheren van het bisdom voorgaan in de afsluitende viering op de zondagmiddag. Ook individuele vormelingen kunnen zich aanmelden en worden snel opgenomen in een deelgroepje van hun eigen leeftijd.

Appelscha.
We zullen te gast zijn in de mooie groepsaccommodatie van de familie Nijsingh in Appelscha. Onlangs waren we ook voor ons eerste jongerenweekend te gast op deze locatie.

De kosten voor de weekends van 2018 zijn vastgesteld op €35 per vormeling.

Data vormselweekends: Voorjaar 2-4 februari en najaar 9-11 november.

De Martinusdag verhuist naar een nog nader te noemen datum. De weekends zijn identiek wat u een mogelijkheid geeft om te kiezen. Als een start? Als finish? Ook halverwege of als ‘reünie’ na het vormsel zijn mogelijkheden.

Bezoek
Meer informatie, zoals gedrukte flyers, kunt u krijgen bij Piet Timmermans, de dienstverlener voor catechese en jongeren. U kunt hem ook uitnodigen om uw groep te bezoeken. Hij komt graag met een paar jongeren naar de groep voor een kennismaking en om vragen van vormelingen, ouders of anderen te beantwoorden.

We hopen dat u dit aanbod een goede plaats kunt geven in uw eigen voorbereiding. Graag tot ziens bij een van de Are You Ready weekends!

info: p.timmermans@bisdomgl.nl, app: 06-24863901- www.bisdomgl.nl - aanmelden: l.winter@bisdomgl.nl