Uitnodiging symposium d.d. 10 november 2017 ‘Caritas toen en nu’, presentatie boek ‘Caritas in verandering’

Geplaatst op: 08-11-2017

De Rooms-Katholieke Stedelijke Sociaal-Caritatieve Instelling in Groningen, heeft het initiatief genomen de geschiedenis van de zorg voor de katholieke armen in Groningen vanaf de Reductie (1594) tot nu te laten onderzoeken en beschrijven door dr. Albert Buursma. Dit heeft geresulteerd in een boek getiteld Caritas in verandering. Vier eeuwen rooms-katholieke sociale zorg in de stad Groningen.

Caritas in verandering beschrijft de ontwikkeling van de rooms-katholieke sociale zorg in de stad Groningen gedurende 400 jaar. Het volgt de vele vormen van katholieke caritas vanaf de tijd van de schuilkerken, de katholieke emancipatie, de verzuiling tot en met de jongste periode, met aandacht voor ontvangers én verleners van hulp.

Uitgeverij Verloren, ISBN 978-90-8704-677-4

Bij gelegenheid van het verschijnen van dit boek wordt op vrijdagmiddag 10 november 2017 vanaf 15.00 uur een symposium met een keur van sprekers over ‘Caritas toen en nu’, georganiseerd in Maartenshof, Schaaksport 100-102 te Groningen. Meer informatie hierover:

www.bisdomgl.nl/persbericht-presentatie-en-symposium-caritas