Actie Onderhoud Kerkhof – 5 tot 10 november 2018

Geplaatst op: 02-11-2018

Zoals wij al jaren in onze parochie gewend zijn, houden wij ook dit jaar actie onderhoud kerkhof. Deze actie vindt altijd plaats omstreeks Allerzielen. Allerzielen wordt gevierd op vrijdag 2 november, de dag na Allerheiligen, waarmee deze dag nauw verbonden is. Met Allerzielen bidden wij als katholieke geloofsgemeenschap voor de overledenen, dat ze mogen binnengaan in het eeuwige Licht. De nabestaanden kunnen het kerkhof bezoeken en een bloemetje en/of lichtje op het graf plaatsen.

We kunnen trots zijn op ons parochiekerkhof en we krijgen regelmatig complimenten van parochianen en ook van mensen buiten onze geloofsgemeenschap dat het kerkhof er netjes bij ligt en dat de graven zo goed worden onderhouden. Dat is een compliment voor alle mensen die zich hiervoor inzetten en met name de vrijwilligers van de kerkhofploeg.

Dit jaar worden wij geconfronteerd met de extreme droogte, dit heeft tot gevolg dat de grond rondom de graven meer inklinkt dan andere jaren. Regelmatig vullen de vrijwilligers van de kerkhofploeg zand aan rondom de graven.

Wij bevelen dit jaar de actie voor het onderhoud van het kerkhof extra aan en wel om de volgende redenen:

• 22 september jl. is de urnenmuur ingewijd. De bouw van de urnenmuur heeft extra uitgaven meegebracht voor de geloofsgemeenschap, ondanks de inzet van 172 manuren door de vrijwilligers.
  • Op korte termijn willen wij graag een nieuw toegangshek op het kerkhof realiseren.
  • De voortdurende zorg en aandacht voor de aanvulling van het zand

Mag de locatieraad ook dit jaar op uw gulle gave rekenen voor het onderhoud van het kerkhof en de urnenmuur?

Samen met dit parochieblad ontvangen alle parochianen een enveloppe voor deze actie; ook als u geen abonnement heeft, ontvangt u nu een parochieblad.  De enveloppe wordt bij u opgehaald in de week van

5 november t/m 10 november.

Uw bijdrage kunt u ook overmaken op:

IBAN NL 97 RABO 0358 3602 50 t.n.v. Immanuel Parochie Weiteveen.

Locatieraad geloofsgemeenschap O.L.V. Koningin van de Vrede