Mariaweek in Emmer-Compascuum

Geplaatst op: 12-05-2018

Mariaweek in Emmer-Compascuum

Paus Franciscus heeft de tweede Pinksterdag tot Feestdag uitgeroepen van Maria Moeder van de kerk. Rond de komende Pinksteren, van 19 mei tot 27 mei, is er een grote Mariaweek in de Willehaduskerk te Emmer-Compascuum. Hoogtepunt is onze traditionele Mariavesper op Tweede Pinksterdag 21 mei om 15.00 uur. Nu het feest van Maria Moeder van de kerk! Een speciale Maria expositie gaat over het leven van Maria. Over bekende en minder bekende Maria bedevaartplaatsen en veel andere beelden en schilderijen omtrent Maria.

Officiële opening Maria Expositie

Zaterdag 19 mei, 14.30 uur, opening van de expositie en Mariaweek door de heer Cees Bijl, gedeputeerde Cultuur van de provincie Drenthe.

Mariavesper

21 mei, 15.00 uur, Mariavesper op de eerste feestdag van Maria Moeder van de Kerk. Voorganger: Vicaris-generaal Peter Wellen. Na de vespers koffie en gelegenheid de expositie te bekijken.

Openingstijden expositie “Mijn Maria”

Locatie: RK Kerk St. Willehadus, Hoofdkanaal o.z. 83 Emmer-Compascuum

22 mei 10.00 -16.00 uur         19.00 - 21.00 uur

23 mei 10.00 -16.00 uur         19.00 - 21.00 uur

24 mei 10.00 -16.00 uur         19.00 - 21.00 uur

25 mei 10.00 -16.00 uur

26 mei 10.00- 16.00 uur

Maria avond St. Willehaduskerk

25 mei, 19.30 uur Gevarieerde avond voor jong en oud met muziek, liedjes en teksten over Maria.

UITNODIGING

Gerardus Majella bedevaart te Barger-Oosterveld

Op zondag 24 juni aanstaande vindt weer de jaarlijkse Gerardus Majella bedevaart plaats in Barger-Oosterveld.

Dit jaar hebben we Mgr. Herman Woorts, hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht en bisschop-referent voor bedevaarten, uitgenodigd om ons hierin voor te gaan en hoofdcelebrant te zijn bij de eucharistieviering.

Het thema dit jaar is: “H. Johannes de Voorloper, H. Gerardus de voorspreker.” Op zondag 24 juni vieren we namelijk ook het Hoogfeest van de Geboorte van de H. Johannes de Doper. Twee bijzondere heiligen zullen dus centraal staan bij onze jaarlijkse bedevaart.

Om 10.30 uur vindt de plechtige hoogmis plaats in het kerkenbos, aansluitend is de sacramentsprocessie en nadien is er gelegenheid voor een gezellig samenzijn op het kerkplein. Het Gemengd Koor en Muziekvereniging Volharding zullen hun medewerking verlenen.

We hopen weer velen van u te mogen begroeten!

Namens de bedevaartcommissie Sint Gerardus Majella,

pastoor Albert Buter