Franciscus nieuws

Geplaatst op: 25-09-2017

PAROCHIENIEUWS

VERLOTING PAASKAARS 2017

Traditie getrouw zal ook dit jaar de paaskaars van 2017 worden verloot. De loten worden u aangeboden op Palmzondag voor de viering van 11.00 uur en voor de viering op Eerste Paasdag om 11.00 uur Na de feestelijke viering van Pasen wordt het winnende lot getrokken en meteen bekend gemaakt.

U kunt 5 loten kopen voor € 2,00 of € 0,50 per lot

MANNENKOOR

Optreden Coevorder Mannenkoor en Porterhouse in Steenwijksmoer. Zaterdag 14 april komen het Coevorder Mannenkoor en de groep Porterhouse voor een optreden naar de Sint Franciscuskerk in Steenwijksmoer.

Porterhouse is een groep enthousiaste muzikanten met een passie voor traditionele muziek uit Ierland, Schotland en de VS. De band bestaat al heel wat jaren in verschillende formaties, maar de vaste kern is nog altijd aanwezig. Zij spelen traditionele muziek zoals je in de echte Ierse pub’s kunt meemaken, maar ook moderne arrangementen.

Het Coevorder Mannenkoor was vorig jaar ook een keer in Steenwijksmoer, toen samen met Lammy van Urk. Maco Warta zal het koor dirigeren en Tjako van Schie neemt de pianobegeleiding voor zijn rekening. Naast bekende Nederlands talige nummers zingt het mannenkoor ook stukken uit musicals en moderne lichte muziek. En samen met Porterhouse een aantal Ierse klassiekers. Ook dit keer mag het publiek weer volop meedoen. Het wordt vast weer een gezellige avond.

De entree is gratis, met een vrije gift.

Het optreden zaterdag 14 april begint om 20.00 uur.

EERSTE HEILIGE COMMUNIE – HEMELVAARTSDAG

Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei a.s., zullen in een eucharistieviering die om 10.00 uur begint (dus niet om 11.00 uur) de volgende kinderen hun Eerste Heilige Communie doen.

U bent allen van harte welkom om dit feest mee te maken.

Willem Eijsink              Hoofdstraat 126                     Dalerveen

Henkie Gühnen             Pastoor Wesselsstraat 2       Steenwijksmoer

Jinsmelly Henriques      Meester Veldhuizenstraat 7   Steenwijksmoer

Jadenny Henriques       Meester Veldhuizenstraat 7   Steenwijksmoer

Jae'ceon Barbara          Meester Veldhuizenstraat 7   Steenwijksmoer

Melanie Kataxakis        Hoofdweg 26a                       Steenwijksmoer

Peter Kataxakis            Hoofdweg 26a                       Steenwijksmoer

Emma Millekamp          Vleerweg 3                             Dalen

Daniël Mittendorff       Ballast 40 a                            Steenwijksmoer

Sanne Scholte    Jeltje de Bosch Kemperplantsoen 9    Coevorden

François Xavier Vegt    Euregioweg 12                       Coevorden

SAM’s KLEDINGACTIE

De halfjaarlijkse kledinginzameling van Cordaid/SAM’s kledingactie voor Mensen in nood vindt bij ons plaats op

woensdag 11 april a.s. van 08:00 tot 12:00 uur in het portaal Sint Franciscuskerk Steenwijksmoer

bij parochiecentrum - Wilhelminasingel 2Aen

Woon- Zorgcentrum Sint-Franciscus - Burg. Feithsingel 52

De opbrengsten hiervan zijn bestemd voor het project Basisonderwijs voor kinderen van 6 tot 14 jaar in crisisgebieden in de Centraal Afrikaanse Republiek.

Inlevering van uw niet meer gebruikte kleding

in gesloten plastic zakken

MEIMAAND - MARIAMAAND

dagelijkse, doordeweekse ROZENKRANS

Vanaf het najaar van 2015 is er binnen de Immanuelparochie tijdens de oktober- en meimaand dagelijks van maandag tot en met vrijdag op twee plekken gelegenheid om samen de rozenkrans te bidden.

• We komen samen in de parochiekerk van Weiteveen om 13.00 uur
  • en in de kapel van Woon- en zorgcentrum Sint-Franciscus te Coevorden om 17.00 uur;
  • in Schoonebeek komen bidders van het rozenkransgebed iedere vrijdagavond in de mei- en oktobermaand bij elkaar.

In de meimaand van 2018 gaan we in dit spoor verder! Wie nog nooit geweest is: doe een keer mee! U bent van harte welkom.

BIDDEN OM VREDE

De eerstvolgende gebedsdag is op 9 april – Maria Boodschap. In 2018 wordt dit feest niet gevierd op 25 maart, omdat het dan Palmzondag is.

Het is verplaatst naar de eerste dag na het octaaf van Pasen.

Voor de oproep van de Nederlandse bisschoppen in 2018 elke maand op een speciale dag de rozenkrans te bidden voor vrede in de wereld verwijzen we u naar Franciscuscontact nr 2

VVS

10  april           Kina  Mekkes komt vertellen over een heel bijzondere

vakantie. 20.00 uur in dorpshuis de Schalm.

15  mei            Busreis.

KBO

Donderdag 19 mrt

maandelijkse koffie- en spelochtend in de Parochiezaal.

Aanvang 9.30 uur.

Ook niet-leden zijn welkom.